واقعیت افزوده یا Augmented reality چیست؟

واقعیت افزوده یا Augmented reality که به اختصار به آن AR نیز گفته می شود یک تکنولوژی جدید است که با بکار گیری امکانات مهندسی نرم افزار و سخت افزار، لایه ای از اطلاعات دیجیتالی (مانند متن، تصویر، صدا، فیلم و ...) را به دنیای واقعی انطباق می دهد. این انطباق اغلب از طریق دستگاه هایی که به دوربین مجهز هستند انجام می شود. مانند دستگاه های موبایل، تبلت، وب کم، دوربین فیلم برداری و ... . واقعیت افزوده بسته به نیازمندی های پروژه، انواع مختلفی دارد که در وبسایت وب سه بعدی می توانید با آنها آشنا شوید.

تکنیک های بکارگیری واقعیت افزوده

واقعیت افزوده بر مبنای الگو
Pattern based AR

در این نوع از واقعیت افزوده، نرم افزار از دریچه دوربین، الگویی از یک تصویر را تشخیص داده و شروع به افزوده اطلاعات دیجیتالی از پیش تعبیه شده در نرم افزار می نماید.

واقعیت افزوده بر مبنای موقعیت جغرافیایی
Geo Location based AR

در این نوع از واقعیت افزوده، نرم افزار با کمک سنسور های GPS تعبیه شده در موبایل و یا سخت افزار مربوطه، موقعیت جغرافیای کاربر را تشخیص داده و بر اساس آن اطلاعات مربوطه را در صفحه به نمایش در خواهد آورد.

واقعیت افزوده بر مبنای حرکت
Gesture based AR

در این نوع از AR، دوربین و یا سنسور های حرکتی می توانند حرکت های از پیش تعیین شده را تشخصی داده و سپس بر اساس نوع حرکت، بازخوردِ خاصِ آن حرکت را نشان دهند.

واقعیت افزوده بر مبنای اشیاء فیزیکی
Object based AR

در این نوع از AR، نرم افزار از دریچه دوربین، با تشخیص یک شیء خاص که از قبل در نرم افزار تعریف شده است، شروع به نمایش و افزودن اطلاعات دیجیتالی بر آن خواهد شد.

واقعیت افزوده بر مبنای حجم مکعبی
Boxed based AR

در این نوع از واقعیت مجازی، نرم افزار با تشخیص جعبۀ فیزیکی، شروع به نمایش اطلاعات دیجیتالی بر روی آن خواهد نمود.

واقعیت افزوده بر مبنای حجم استوانه ای
Cylinder based AR

در این نوع از واقعیت افزوده، نرم افزار از دریچه دوربین یک استوانۀ فیزیکی را تشخصی داده و شروع به انطباق اطلاعات دیجیتالی مینماید که از قبل در نرم افزار برنامه ریزی شده اند.

واقعیت افزوده یک تکنولوژی جدید، سودمند، تاثیر گذار و بی‌نهایت متنوع است که با سرعت فزاینده‌ای دنیای ما را متحول خواهد ساخت و کسانی در این بازی برنده اند که در استفاده صحیح از آن، از دیگران پیشی می‌گیرند.

حسین خان محمدی

موسس و مدیر Web3D.ir

موارد استفاده از واقعیت افزوده

تبلیغات، معماری، آموزش، شهرسازی، صنعت پتروشیمی، صنعت خودرو سازی، انواع شبیه سازی های یکسویه و یا تعاملی، بازی و سرگرمی، علم و فناوری، دکوراسیون داخلی، فروش، مجلات، نشریه، کتاب، صنایع تولیدی، کارت ویزیت، کارت تبریک، کارت عروسی، کارت دعوت، پزشکی، مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، فنی و مهندسی، اجرا، ساخت و ساز، و ...
TOP